In English
infosakpodden

6 september, 2022

Sentor lanserar Infosäkpodden

I Infosäkpodden kommer vi gräva både djupt och brett i ämnen som på olika sätt rör informationssäkerhet. Första avsnittet finns redan nu att ta del av på Spotify, Apple Podcast och så småningom även andra plattformar där poddar finns.

Nu är första avsnittet av Infosäkpodden ute - en podcast som leds och produceras i Sentors egen regi. Bakom mikrofonerna sitter Mats Malmberg, Head of Infosec på Sentor, och hans kollega Gustav Jansäter, informationssäkerhetskonsult.

- Det här är ett jättekul projekt som vi har velat göra ett tag. Vi båda lyssnar mycket på podd och har tidigare även gästat andra poddar, men aldrig lett en själva. Nu får vi möjlighet att lyfta de ämnen vi själva tycker är relevanta för oss och andra som delar vårt intresse.

Temat för podden är inte helt oväntat ämnen som på olika sätt berör informationssäkerhet, i många fall tillsammans med en gäst som har spetskompetens inom området. Första avsnittet som nu finns tillgängligt handlar om ransomware, och på listan över kommande ämnen ingår bland annat privacy, leverantörssäkerhet och kriskommunikation. Målgruppen är personer som jobbar med eller är intresserade av informationssäkerhet - en podcast som tidigare har saknats, menar Mats och Gustav.

- Det finns en hel del svenska poddar med fokus på teknisk säkerhet, men inte lika många - om ens någon - för oss som är verksamma inom informationssäkerhetsbranschen, trots att det är ett stort och växande område. Vi ser det här dels som ett sätt att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet, men även som en möjlighet för oss själva att hålla oss uppdaterade kring allt som händer inom området; framförallt genom kunskapen våra gäster besitter, som i många fall rör ämnen som vi kanske inte kommer i kontakt med på daglig basis och som kan bidra med nya perspektiv.

Under hösten kommer ett nytt avsnitt av Infosäkpodden släppas varannan vecka. Du hittar dem bland annat på Spotify, Apple Podcast och Soundcloud. Du hittar även en lista med alla tidigare släppta avsnitt här!