In English

Privacy Information Management System

Strukturerat sätt för hantering av personuppgifter inom er organisation

PIMS

Ledningssystem för dataskydd, integritet och hantering av personuppgifter.

Rätten till ett privatliv såväl i verkligheten som digitalt regleras av Europakonventionen och svensk grundlag.

Dataskyddslagsstiftning och GDPR i synnerhet stärker medborgarnas rättigheter när det gäller hur företag och andra organisationer får hantera personuppgifter. Det innebär i praktiken att organisationer måste ha kontroll över hur de behandlar personuppgifter, jobba med att implementera nödvändiga säkerhetsåtgärder för att skydda personuppgifter och inte minst ha relevanta rutiner på plats för att ge medborgarna möjlighet att utöva sina rättigheter.

Dataskyddsarbete behöver inte vara komplext, däremot innebär ett gott dataskyddsarbete en balans mellan flera kunskapsområden med en god förståelse för verksamhetskrav, informationssäkerhet och juridik. En erfaranhet och kunskap som våra dataskyddskonsulter besitter.

Ett effektivt sätt att hantera både kund- och lagkrav är att arbeta med ett etablerat ledningssystem för dataskydd, integritet och hantering av personuppgifter (PIMS), såsom ISO 27701.

Vi hjälper dig att etablera ett ledningssystem

Sentors dataskyddskonsulter har gedigen erfarenhet av att navigera detta landskap och jobbar med implementationen av ledningssystem och internationella standarder för att skapa förutsägbarhet i arbetet. När behov finns har vi ett utbud av samarbeten med specialister inom en rad områden så att ni alltid får uppdaterad och relevant hjälp i ert dataskyddsarbete.

Med en tydlig metodik hjälper vi dig förstå och strukturera ditt arbete för att kontinuerligt kunna hantera risker relaterade till personuppgiftsbehandlingar. På så sätt kan du känna dig trygg i att du och din organisation har rätt verktygslåda för att adressera de olika kraven i dataskyddslagstiftningar och komma framåt i ditt efterlevnadsarbete.

Kontakta oss

tjänsten i korthet

Fördelar med att implementera ett PIMS

Struktur

Systematiskt och strukturerat arbeta med frågor berörande dataskydd, integritet och hantering av personuppgifter.

Konkurrensfördelar

Skapar konkurrensfördelar och effektivitet i försäljningsprocesser genom att demonstrera komplett modell och proaktivt arbete med Privacy-frågor.

Tydlighet

Skapar en bra översikt och utgör en grund för samsyn inom organisation gällande dataskydd.

Framtidssäkring

Lägger grunden för möjligheten att kunna bli GDPR-certifierade. 

Verktygslåda

Förse din DPO/DPM med rätt verktyg för att kunna kontinuerligt jobba med GDPR-efterlevnad, hantera förfrågningar från de registrerade, upprätta PuB-avtal, och utföra konsekvens­bedömningar.

Agilt arbete

Kontinuerlig och risk-baserad anpassning till dataskyddslagstiftning.

iso 27001-certifiering

VARFÖR SENTOR?

Rätt kompetens för att hjälpa ditt företag

Lång erfarenhet

Varje år hjälper vi flertalet företag inom alla storlekar och branscher att implementera olika ledningssystem som leder till certifieringar och efterlevnad.

Up-to-date

Vi för ett aktivt samarbete med bland andra advokatbyråer, branschorganisationer och revisorer för att säkerställa att du som kund alltid får aktuella råd och rekommendationer som bidrar till att du når dina affärsmål.

Helhetsleverantör

Med experter inom både informationssäkerhet och teknisk säkerhet kan vi ge dig som kund bättre insikter och hjälp att hantera alla sorters cyberrisker som kan hota verksamhetens framgång.

Några ord från våra kunder

anders gröndahl

“När vi träffade Sentor etablerades snabbt en bra relation - för oss är personkemin väldigt viktig. Något annat som stod ut från andra leverantörer var deras förmåga att kunna avgöra och förmedla vilka aktiviteter som gav vårt arbete störst effekt först, och som vi därmed skulle prioritera. Det blev väldigt hands on när vi kunde se en affärsnytta direkt.”

Anders GröndahlVd, på Team Engine

Läs mer

Relaterat material

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.