In English

22 maj, 2014

eBay har hackats - Användare uppmanas byta lösenord

Den stora handelswebbplatsen eBay har hackats och meddelar nu sina användare att det är hög tid att byta lösenord. Enligt eBay har en av företagets databaser hackats, där användaruppgifter, lösenord, mailadresser, adresser, telefonnummer och födelsedatum fanns lagrade.

Genom att komma över ett antal eBay-anställdas inloggningsuppgifter kunde de sedan eskalera attacken och komma åt uppgifterna som fanns lagrade i databasen.

Företaget hävdar dock bestämt att ingen bank- eller kortuppgiftsinformation ska finnas lagrad i den hackade databasen. Inte heller ska några bedrägeriförsök ha upptäckts.

För de som är oroliga över att deras Tradera-konto (Tradera ägs av eBay för den som inte kände till det) ska hamna i fel händer manar företaget till lugn. Eftersom eBay och Tradera inte har några gemensamma användarregister så kan inte företaget drabbas i den här typen av attack menar Emil Schwartz, säkerhetschef på Tradera.

Intrånget ska ha skett i slutet av februari och i början av mars. Oroväckande nog upptäcktes attacken så sent som för två veckor sedan.

Så har du ett eBay-konto är det hög tid att ändra ditt lösenord!

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.