Lösenord • Artikel

3 sätt – Så kan dina lösenord exponeras

Det finns flera olika sätt som lösenord kan exponeras. Här har vi sammanställt tre sätt som lösenord kan läcka.

1. Dataintrång

Ett företag eller tjänst du använder kan utsättas för ett dataintrång vilket gör att angripare kan komma över användaruppgifter och lösenord. Även om dessa lösenord är krypterade kan de lätt knäckas med hjälp av en vanlig dator om de är okomplexa och innehåller få tecken.

2. Brute-Force Attack

Angripare kan använda en eller flera datorer i syfte att systematiskt testa lösenordskombinationer tills de finner rätt lösenord. Många angripare använder idag ordlistor och gamla lösenordsdumpar (tidigare läckta lösenord) för att förkorta tiden det tar att knäcka lösenordet.

3. Falska webbplatser, nätfiske eller phishing

Idag måste man vara försiktig med när man skriver i sina användaruppgifter och lösenord så att man inte fyller i dessa i ett formulär på en falsk webbplats och de sedan hamnar hos någon med onda avsikter.

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.

Ta kontroll över din säkerhet

Boka kostnadsfri rådgivning

I samråd med dig pratar vi om din organisations säkerhetsutmaningar och diskuterar hur vi på Sentor kan hjälpa dig att uppnå dina mål. Om du hellre vill bli kontaktad, ange dina uppgifter i kontaktformuläret.