In English
kalle zetterlund

Riskhantering • Artikel

12 april, 2024

10 säkerhetsfrågor att ställa till din CTO

Säkerhet är inte nödvändigtvis något din CTO har koll på - men definitivt borde ha. Här 10 frågor om säkerhet som Sentors CTO anser att alla CTO:s ska kunna svara på.

Säkerhetsincidenter av olika slag drabbar företag i tid och otid. Vissa orsakas av tekniska fel som begås av den interna IT-avdelningen, medan andra är resultatet av externa angrepp där organisationens motståndskraft brister. Oavsett incidentens natur har alla gemensamt att de kan förebyggas genom proaktiva insatser från din IT-avdelning. Nedan följer 10 frågor som Sentors egen CTO Kalle Zetterlund anser att du bör ställa till din CTO för att ta reda på om ni har de nödvändiga säkerhetsåtgärder som krävs på plats för att förhindra och hantera säkerhetsincidenter.

    Har du svårt att svara på frågorna?

    Att ansvara för en hel organisations tekniska säkerhet är ett viktigt, om än komplext och omfattande jobb. Även företag med dedikerade säkerhetsavdelningar behöver arbeta aktivt för att skydda verksamhetens mot dagens ständigt utvecklande cyberhot. Har du och din organisation svårt att svara på ovannämnda frågor? I så fall är ni inte ensamma. Vi på Sentor har lång erfarenhet från att hjälpa företag att stärka sin interna IT-säkerhet, oavsett om det handlar om att utbilda personal, säkerhetstesta kritiska nätverk och system eller övervaka och hantera intrångsförsök i realtid. Kontakta oss, så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

    Kontakta oss

    Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.