In English
Hero image

Traineeprogrammet

Traineeprogrammet

En grogrund för Sveriges främsta hackers

För att hantera den rådande resursbristen inom branschen och utbilda framtidens IT-säkerhetsexperter, har vi på Sentor tagit fram ett traineeprogram. Kraven för att bli antagen är höga; det är inget program för den stora massan, utan riktar sig till dig som har ett starkt intresse för säkerhet och redan har de grunder som krävs för att klara av utbildningen.

Content image

Redo för nästa steg?

Traineeprogrammet hålls av Sentors interna utbildningsansvarige som sätter upp mål och individuella utvecklingsplaner för antagna trainees. Eftersom alla trainees har olika kunskapsnivåer behöver vissa delar av utbildningen skräddarsys, medan andra delar hålls generell för alla deltagare. 

Varje trainee får en tydlig plan över hur deras specifika resa från trainee till junior konsult ser ut; allt från kunskapsluckor som måste täppas till, till moment och utbildningar som behöver avklaras. I slutet av utbildningen får alla trainees följa med seniora kollegor på uppdrag för att se och lära sig hur det går till ute på fältet. 

Till karriärsiten

traineeporgrammet

Vanliga frågor

Hur ofta anordnas traineeprogrammet?

Vanligtvis startar en ny traineegrupp varje vår och höst. För att få information om när det är dags att söka rekommenderar vi dig att connecta med vår karriärsida.

Hur länge varar traineeprogrammet?

Vanligtvis pågår programmet i cirka 9 månader, med vissa individuella anpassningar beroende på förkunskaper och inlärningsförmåga.

Vad krävs för att bli antagen?

För att säkerställa att vi fortsätter tillhöra branschens absoluta toppskikt, rekryterar vi bara de bästa talangerna med ett genuint intresse för IT-säkerhet.

Vad händer efter traineeprogrammet?

När en trainee har avslutat sin utbildning övergår anställningen i en junior konsultroll, som sedan fortlöper tills nästa konsultnivå uppnås.

Måste man bo i Stockholm?

Utbildningen sker i huvudsak på plats, vilket innebär att du behöver kunna vara på kontoret i Stockholm under veckodagarna. När programmet väl är slut har du däremot möjlighet att jobba från annan ort.

Får trainees betalt?

Som trainee erhålls du en heltidslön under hela utbildningen. 

traineeprogrammet

Några ord från en f.d. trainee

paul

"Som trainee på Sentor får man lära sig nya saker varje dag i en kul och inspirerande miljö tillsammans med likasinnade. Alla får ett personanpassat program som både lämnar utrymme för egen utveckling men också tillsammans med andra i grupp. Vi får god tid att lära oss saker grundligt, och till skillnad från många andra företag kastas man inte ut till kund för att debitera innan man känner sig redo. På Sentor finns även en kultur av kunskapsdelning, och många avsätter mycket tid för att hjälpa och utbilda oss trainees. Sammantaget trivs jag väldigt bra och har utvecklats mycket under min tid här."

Paul NyrénF.d. Sentor-trainee

Läs mer

Relaterat material

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.