BLUESOC NETWORKSENTRY

24/7 network monitoring,
analysis and incident reporting
Översikt

Upptäck interna och externa hot med nätverksövervakning 24/7

Metoderna som angriparna använder blir allt mer avancerade och svåra att hantera. Utan detektionsförmåga är det svårt att identifiera och stoppa dedikerade angripare, därför behövs kontinuerlig nätverksövervakning, som inkluderar att ett team av säkerhetsanalytiker kontinuerligt övervakar, analyserar och hanterar incidenter 365 dagar om året och 24 timmar om dygnet.

Nätverksövervakning från Sentor består av passiv Intrusion Detection (IDS) eller in-line Intrusion Prevention (IPS) som placeras ut i kundens miljö, för att övervaka trafikflöden 24/7.

Era viktigaste tillgångar lagras på nätverket

Många företag har fysisk säkerhetbevakning, men glömmer bort att deras verkliga tillgångar lagras digitalt. Med ledade nätverksövervakning från Sentor får ni en kostnadseffektiv tjänst för att öka er IT-säkerhetsnivå. Vi analyserar både nätverkstrafik och loggar från IT-system för att upptäcka hot mot er verksamhet.

Våra säkerhetsanalytiker håller koll dygnet runt

Larm och information från era IT-system övervakas och undersöks av våra säkerhetsexperter i vårt Security Operations Center (SOC) dygnet runt, året runt. I de fall vi identifierar något som ser misstänkt ut agerar vi enligt en incidenthanteringsplan som vi tagit fram i samråd med er.

Vill du veta mer? Lämna din e-postadress så hör vi av oss!

Sentor kommer lagra dina angivna personuppgifter för att tillgodose ditt berättigade intresse och dessa kommer lagras tills dess att affärsrelationen upphört. För mer information om hur Sentor hanterar personuppgifter, läs vår integritetspolicy.

Mer information
Hur fungerar tjänsten?

En grafisk beskrivning av hur tjänsten fungerar:

hur fungerar networksentry

Vad ingår i tjänsten?

Vi skräddarsyr tjänsten efter era specifika behov och IT-miljö. Ni får en ledande tjänst för nätverksövervakning som kan innefatta bland annat:

  • Network anomaly detection
  • Reputation based detection
  • Intrusion Detection (IDS)
  • Intrusion Prevention technologies (IPS)
  • Enhanced malware and zero-day detection capabilities
  • Application awareness

Vilka är de främsta fördelarna?

Network Monitoring från Sentor har följande fördelar:

  • En anpassad lösning för nätverksövervakning baserad på era krav och behov
  • Next generation detection and prevention for the next generation threats
  • SLA-driven leverans med en dedikerad Technical Account Manager (TAM)
  • En dedikerad säkerhetspartner som sedan 1998 är specialiserade inom IT-säkerhet

Vad innebär termerna IDS och IPS?

Vill du veta mer om vad Intrusion Detection System (IDS) och Intrusion Prevention System (IPS) innebär, i så fall bör du ta en titt på den här artikeln från vår kunskapsbank.

Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du hålla dig uppdaterad inom IT- och informationssäkerhet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!
Anmäl dig!

Security Operations Center

Sentors managerade SOC-tjänster är uppdelade i två typer; BlueSOC-tjänster och RedSOC-tjänster. BlueSOC-tjänsterna är defensiva till sin natur och har som syfte att upprätthålla det interna försvaret, genom att detektera och hantera cyberhot. Sentors RedSOC-tjänster är offensiva och syftar till att kontinuerligt identifiera och åtgärda brister i kundens säkerhet, både tekniska sårbarheter och mer strukturella.
Läs mer!

Whitepaper: Efterlev GDPR med SIEM

Den nya dataskyddslagen (GDPR) skärper kraven kring hur organisationer ska hantera personlig information. SIEM krävs för att säkerställa efterlevnad.
Ladda ned!

Whitepaper: Ransomware – Så skyddar ni er

Intresserad av att veta hur ni som organisation på bästa sätt kan hantera ransomware? Vi har tagit fram ett whitepaper med mängder av värdefulla tips.
Ladda ned!

Vill du komma i kontakt med oss?