In English

2 mars, 2015

Uber hackades - i september 2014

Den populära taxiappen Uber berättade i fredags att de har haft en stor säkerhetsincident. I läckan ska 50 000 av företagets förares namn och licensnummer ha hamnat på villovägar efter att en databas hackats i mitten av september 2014.

På en fråga från New York Post rörande varför Uber inte hade valt att berätta något tidigare svarade bolaget:

- Vi höll på att genomföra en utredning.

En representant för Uber kommenterade nyligen incidenten på företagets blogg.

- Hittills har vi inte fått några rapporter om faktiskt missbruk av information som ett resultat av denna incident, men vi har meddelat påverkade förare och har rekommenderat dessa individer övervaka sina kreditupplysningar för bedrägliga transaktioner eller konton.

För att skydda de förare vars uppgifter har läckt har Uber erbjudit ett medlemskap hos Experian som har en tjänst för att skydda mot identitetsstöld.

För Uber ger det här upphov till ytterligare kritik. De har redan kritiserats hårt för bristande integritet. Bland annat ska högt uppsatta chefer haft möjlighet att använda ett specifikt verktyg kallat “God View” för att kolla specifika kunders resor.

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.