In English

8 april, 2015

Stort mediaintresse kring Sentors upptäckt i Chrome-tillägg

Igår publicerade Dagens Nyheter en uppmärksammad artikel kring den dolda och potentiellt skadliga koden i Webpage Screenshot, ett tillägg till webbläsaren Google Chrome.

Vid lunchtid reagerade Google genom att dra tillbaka tillägget från sin Chrome Web Store för att undvika att fler drabbas. Något som Dagens Nyheter även var snabba med att uppmärksamma.

I takt med att dagen gick visade fler medier intresse för historien. Bland de medier som uppmärksammade Sentors upptäckt var Expressen, Aftonbladet, och NRK.

Under gårdagen genomförde även ett antal medier intervjuer med representanter från Sentor. Martin Zetterlund gav bland annat kommentarer i SVT och i brittiska The Register.

Även BBC valde under dagen att släppa en artikel som bland annat tog upp att Google har försökt rensa upp bland sina tillägg, men uppenbarligen har de en bit kvar på vägen. Sentor gavs även här möjlighet att kommentera.

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.