In English

13 januari, 2016

Snabbväxande Silicon Valley-baserat företag förvärvar Sentor-bolag

Precis som det har gått att läsa om i olika medier (bland annat i Techcrunch, Dagens Industri och Breakit) tillkännages det idag att Distil Networks, ett snabbväxande amerikanskt företag inom Bot Security, köper upp ScrapeSentry, ett företag som knoppades av från Sentor under inledningen av 2015.

ScrapeSentry var fram till förra året ett affärsområde inom Sentor men i takt med att det växte beslutades det om en avknoppning av ScrapeSentry. I januari 2015 blev ScrapeSentry ett eget företag.

ScrapeSentry var världens första lösning för att skydda webbplatser från datastöld och inskränkningar av immateriella rättigheter. Med flera globala storföretag som kunder har ScrapeSentry erhållit mycket uppmärksamhet från så väl medier som andra företag.

Idag tillkännages att det snabbväxande amerikanska företaget Distil Networks köper upp ScrapeSentry för att bland annat kunna addera erfarna säkerhetsanalytiker med spetskompetens inom webbsäkerhet till sin framstående tekniska plattform.

Sentors vd Anders Söderström tycker att det är glädjande att se att Sentors tjänster väcker uppmärksamhet utanför Sveriges gränser.

- ScrapeSentry utvecklades av Sentor och växte snabbt till ett betydande affärsområde för oss. Det är en innovativ tjänst och har varit ledande inom området, därför är det inte förvånande att ScrapeSentry slutligen förvärvas av den största aktören på marknaden. Det här är ett bra bevis på att vi utvecklar innovativa tjänster som efterfrågas på marknaden.

Läs pressmeddelandet i sin helhet

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.