In English

29 april, 2014

Sentors konsulter intervjuade kring Social Engineering i SvD

I takt med att IT-attackerna blir mer sofistikerade och de kriminella allt mer professionella har det också blivit svårare att skydda sig. Men bättre kod och fler säkerhetsprodukter är inte de enda botemedlen. I en värld där vanlig hjälpsamhet kan utgöra en risk är det viktigt att utbilda sina medarbetare.

Så lyder ingressen i dagens SvD där Sentors säkerhetskonsulter Charlie Svensson och Björn Johansson intervjuas kring begreppet Social Engineering och hur Social Engineering-attacker kan gå till.

Sentor utför på uppdrag från våra kunder tester för att se hur sårbara de är för attacker av den här sorten. För att kunna göra ett så bra test som möjligt krävs ordentliga förberedelser för att verka trovärdig i samtalet med kunden.

- Vi tenderar kanske att förbereda oss lite onödigt mycket. Jag gillar att ha papper framför mig med information om familj, var personen bor, var barnen går i skola om de har hund och sådant. Men i de flesta fall kommer vi in efter kanske 3-4 timmar aktivt arbete, säger Charlie Svensson.

Eftersom mycket av informationen som krävs för researchen är offentliga handlingar eller går att spåra upp på sociala medier är det tacksamt att utföra Social Engineering-attacker i Sverige.

Läs orginalartikeln på Svd.se

Läs mer om Social Engineering!

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.