14 maj, 2018

PGP- och S/MIME-användare exponerade för sårbarheter

Forskare har upptäckt allvarliga sårbarheter i krypteringsverktygen PGP- och S/MIME. EFF uppmanar alla användare att avinstallera applikationerna tills säkerhetsfixar har släppts.

Under söndagen rapporterade en europeisk forskargrupp från Münster University om en uppsättning sårbarheter som drabbar användare av de populära krypteringsverktygen PGP och S/MIME. Sårbarheterna klassas som allvarliga och kan exponera både nya och gamla krypterade mail i klartext.

Det finns ännu ingen närmare information eller tillgänglig säkerhetspatch för att mitigera riskerna. Imorgon, tisdag den 15 maj, släpps närmare detaljer kring sårbarheterna. Tills dess rekommenderar EFF användare att omedelbart inaktivera och/eller avinstallera verktyg som automatiskt dekryperar PGP-krypterade mail tills säkerhetspatcharna är släppta.

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.

Ta kontroll över din säkerhet

Boka kostnadsfri rådgivning

I samråd med dig pratar vi om din organisations säkerhetsutmaningar och diskuterar hur vi på Sentor kan hjälpa dig att uppnå dina mål. Om du hellre vill bli kontaktad, ange dina uppgifter i kontaktformuläret.