In English

26 juni, 2014

Michael Schumachers journaler läckta efter dataintrång

Formel 1-stjärnan Michael Schumacher skadades mycket allvarligt under en skidresa i december förra året. Trots att han bar hjälm erhöll han allvarliga skallskador och låg under mycket lång tid nersövd i koma för att avlasta hjärnan under tiden som läkningen pågick.

Efter sammanlagt 169 dagar i koma på sjukhuset i Grenoble väcktes han framgångsrikt av personalen. Schumacher tillstånd har stegvist förbättrats och han förflyttades för en tid sedan till en rehabiliteringsklinik i Lausanne.

Eftersom det har funnits ett stort intresse kring Schumacher som person och hans tillstånd har det figurerat mycket spekulationer kring själva olyckan och hans hälsa. Något som en hacker, vid alias Kagemusha, nu har försökt kapitalisera på.

Kagemusha hävdar sig ha kommit över journaluppgifter från sjukhuset i Grenoble via ett dataintrång och försöker nu sälja dessa uppgifter till medier i Tyskland, Frankrike och England. Enligt uppgifter tyska tidningen Bild har Kagemusha krävt cirka 450 000 kronor för att släppa ifrån sig uppgifterna. Dokumenten sägs innehålla 12 sidor med detaljerad information om Schumachers diagnoser och behandlingar.

Chefen vid sjukhuset i Grenoble, Jacqueline Hubert, säger till Bild att de inte har ett spår efter förövarna. Polisen är nu inkopplad för utreda stölden, men enligt åklagaren vet man inte ens om stölden har skett via ett fysiskt eller digitalt tillvägagångssätt.

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.