In English

14 oktober, 2014

Har Dropbox drabbats av ett dataintrång?

På Reddit meddelade en användare att han hade tillgång till miljoner inloggningsuppgifter till molnlagringstjänsten Dropbox. Personen sade sig ha fått tag på uppgifterna via ett dataintrång hos Dropbox och lämnade en fil med några hundra inloggningsuppgifter på PasteBin som bevis.

Uppgifterna tillbakavisas av Dropbox, som hävdar att de inte alls har hackats. Enligt Dropbox har angriparen med största sannolikhet kommit över inloggningsuppgifterna via hack hos andra tjänster där inloggningsuppgifterna har varit desamma som de har använt för Dropbox.

Dropbox återställt lösenorden för de konton som ska vara drabbade, detta för att undvika att de ska kunna utnyttjas av illvilliga.

Som privatperson är det av största vikt att aktivera tvåfaktorsautentisering för de tjänster där det är möjligt. På så vis lägger man ett extra av lager av säkerhet för sina användarkonton. Det här är också ett generellt råd som Dropbox nu ger sina kunder i efterdyningarna av den påstådda attacken.

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.