In English

25 augusti, 2015

Hacket mot otrohetssiten Ashley Madison väcker stor uppmärksamhet

Stora mängder av data har läckt från datingsiten AshleyMadison.com och har publicerats online av en hackergrupp. Siten har 37 miljoner användare där de flesta är på jakt efter en flört vid sidan av sina förhållanden. Med andra ord är det många som just nu oroar sig över att någon ska få syn på deras uppgifter i databaserna.

Gruppen har hotat med att publicera namn, adresser och sexuella fantasier om inte siten stängs ned med omedelbar verkan. Men databasdumper figurerar redan på nätet så skadan verkar redan vara skedd.

Ett av hackergruppens motiv sägs vara att AshleyMadison.com har vilselett sina kunder. Detta eftersom de har ljugit om att kunder som inte längre vill vara en del av siten ska kunna radera samtliga uppgifter mot en förutbestämd kostnad. Men i själva verket sparas kritisk personidentifierande data så som kreditkortsinformation.

“Users almost always pay with credit card; their purchase details are not removed as promised, and include real name and address, which is of course the most important information the users want removed.”, sa en representant för hackergruppen.

Avid Lift Media som äger AshleyMadison.com bekräftar att de har blivit hackade.
"Vi förnekar inte att det här har hänt. Oavsett om du gillar oss eller inte är det här en kriminell handling", säger Avid Life Media-chefen Noel Birderman.

Han hävdar även att de är nära att ta reda på vem som är skyldig och att mycket tyder på att de som utfört detta har en anknytning till företagets tekniska tjänster.

Eftersom de läckta uppgifterna kan kopplas till otrohet finns det nu en stark oro att dessa uppgifter kommer utnyttjas i utpressningssyfte. Redan nu ser hacket ha lett till oerhörda konsekvenser då två personer har tagit självmord till följd av hacket.

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.