In English

3 oktober, 2014

Finansjätten JP Morgan Chase drabbade av stort dataintrång

Under torsdagen lämnade finansjätten JP Morgan Chase in en skrivelse till amerikanska finansinspektionen där det framgick att data från 83 miljoner kunder läckt ut efter en större cyberattack.

Angriparna ska ha fått tag på kundinformation, såsom namn, epostadresser, telefonnummer och adresser. Banken hävdar att bankkontonummer, användar-id, födelseuppgifter och socialförsäkriningsnummer inte har läckt ut. Dessutom ska kundernas monetära tillgångar inte vara påverkade. Läckan är fortfarande under utredning, så om det kommer dyka upp mer i detta ärende låter vi vara osagt.

Även om incidenten är en av de största mot ett finansiellt bolag ser inte konsekvenserna ut att bli alltför stora eftersom uppgifterna angriparna kommit åt är av mindre allvarlig karaktär. Det hade varit värre om kontouppgifter, socialförsäkringsnummer och pengar äventyrats.

De insamlade epostadresserna kan dock missbrukas för att skicka falska mail till bolagets kunder i syfte att lura de att logga in på vad som ser ut att vara bankens hemsida. När det i själva verket är en sida som kontrolleras av kriminella.

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.