In English

14 april, 2014

Efter Heartbleed-buggen - Så kan Sentor stötta ert företag

Heartbleed-buggen som upptäcktes i webbkrypteringsbiblioteket OpenSSL förra veckan påverkar närmare två tredjedelar av alla webbplatser. En angripare kan utnyttja bristerna genom att stjäla data som egentligen skulle vara krypterad. I värsta fall går det att få ut den privata nyckeln och iscensätta en man-in-the-middle-attack. Den här serien ger en enklare förklaring av buggen.

För många företag kan det ta tid att kontrollera var OpenSSL används och det kan vara komplext att patcha påverkade system. Därför kan Heartbleed-buggen påverka säkerheten under lång tid framöver.

Så kan Sentor stötta ert säkerhetsarbete

  • Sentor är specialiserade på IT-säkerhet och har stor erfarenhet av att hantera säkerhetsincidenter. Vi kan arbeta rådgivande kring hur ni ska arbeta i anslutning till Heartbleed-buggen och utvärdera så att ni kommer fram till de bästa lösningarna.
  • Vi kan verifiera ifall ni är skyddade eller om det fortfarande finns en problembild.
  • Med Sentors tjänst för nätverksövervakning detekterar vi dygnet runt, året om, ifall Heartbleed-buggen utnyttjas av en angripare.

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.