In English
1177 telefonsamtal

14 september, 2017

2 av 3 saknar förtroende för regeringens kontroll av myndigheters datahantering

Det har varit en turbulent tid för den sittande regeringen med anledning av IT-skandalen hos Transportstyrelsen. Det verkar nu också avspeglas på svenskarnas förtroende för regeringens kontroll av myndigheters datahantering.

I en färsk undersökning som Sentor har beställt visar det sig att 68 procent av svenskarna har lågt förtroende för regeringens kontroll över myndigheters datahantering. Var fjärde svensk har mycket lågt förtroende, medan bara 3 procent har mycket högt förtroende.

-   Det är tydligt att de uppmärksammade händelserna har påverkat svenskarnas ståndpunkt i den här frågan. Om det dyker upp fler besvärliga uppgifter som i fallet med Dan Eliasson, finns risken att opinionsläget förvärras ytterligare då det inte längre handlar om en enskild händelse utan kan tolkas som ett tecken på en längre tids misskötsel som nu kommer upp till ytan, säger Jörgen Elovsson, Senior Informationssäkerhetskonsult på Sentor.

Läs hela pressmeddelandet här!

Kontakta oss

Vi erbjuder flera kontaktvägar och återkopplar så snart som möjligt. Har du känslig information ber vi dig att maila krypterat.