In English
myfitnesspal

5 april, 2018

150 miljoner uppgifter stulna från populär träningsapp

Lösenord, användarnamn och mailadresser tillhörande 150 miljoner användare av appen MyFitnessPal har läckt i samband med en hackerattack. Baserat på det stora antalet stulna uppgifter tillhör intrånget ett av de största någonsin.

Det amerikanska sportföretaget Under Armour drabbades nyligen av ett stort dataintrång då appen MyFitnessPal, som ägs av företaget, läckte personuppgifter om 150 miljoner användare. Under Armour har ännu inte gått ut med några detaljer kring hur intrånget ska ha gått till, däremot uppger företaget att det rör sig om mailadresser, lösenord och användarnamn, dock inga betalkortsuppgifter.

Intrånget ska ha skett i februari, men upptäcktes inte förrän den 25 mars och offentliggjordes fyra dagar senare. Nyheten om attacken har slagit hårt på Under Armours aktiekurs som tappade över 3 procent av sitt aktievärde i samband med att intrånget avslöjades.

Många användare världen över, inklusive svenska, kan tillhöra de drabbade, eftersom MyFitnessPal tillhör en av App Stores mest nedladdade gratisappar i kategorin ”hälsa och motion”. Under Armour har nu tagit hjälp av säkerhetsföretag och myndigheter för att utreda intrånget. Tills vidare uppmanas användare av den populära träningsappen att byta lösenord.