INCIDENTHANTERING

Vi stöttar kunder
i kritiskt läge
Översikt

Vi vågar säga det – vi är proffs på incidenthantering

På Sentor har vi gedigen erfarenhet av att arbeta med incidenthantering inom IT-säkerhet. En incident kan vara ett misstag, en olycka eller som oftast när vi får träda in, regelrätta attacker som har ett specifikt syfte. En säkerhetsincident är något som plötsligt sker och kan skaka en hel organisation.

Sentor kan stötta er oavsett vilken situation ni är i. Vi hjälper kunder både med att hantera akuta situationer, men också med förberedelser och skydd för att undvika att säkerhetsincidenter inträffar.

Innan något sker – Trimma ert incidenthanteringsarbete

När PWC genomförde undersökning i Storbritannien visade den att 90 procent av alla större företag hade drabbats av en säkerhetsincident. Hur det ser ut i Sverige vet vi inte, men trenden är tydlig – fler kommer drabbas. EU:s nya dataskyddslag kommer dessutom medföra att företag tvingas rapportera incidenter till en tillsynsmyndighet inom 72 timmar.

Genom att initiera ett förberedande arbete kan man undvika många incidenter och lindra skadan av andra. Sentor hjälper företag bland annat med att:

  • ta fram incidenthanteringsplaner, policys och rutiner
  • utbilda personal så att de vet exakt hur de ska agera vid ett tecken på en incident

Sentor hjälper även företag att:

  • upptäcka incidenter tidigt genom att öka sin detektionsförmåga tack vare att Sentor övervakar nätverk och systemloggar efter tecken på säkerhetsincidenter
  • hantera incidenter genom att Sentor skickar ut ett incidenthanteringsteam med alla kompetenser som behövs för ledning av incidenthanteringsarbetet, forensisk utredning och avhjälpande åtgärder

Vid en akut situation – Projektledning och forensisk utredning

Misstänker ni att någon har tagit sig in i ert nätverk? Har ni viktiga filer som inte går att nå?
Oavsett situation har Sentor experter som med kort varsel kan sättas in för att hantera en akut situation.

Vi hjälper er att utreda vad som har skett, bedömer omfattningen av skadan, säkrar bevis och hjälper er att komma till rätta med problemet. Vi kan även bidra som rådgivande part för att se till att något liknande aldrig sker igen.

För att kontakta oss använder ni formuläret nedan, eller så ringer ni oss på 08-545 333 00. Vill ni maila oss krypterat kan ni använda Sentors publika PGP-nyckel här!

Vill du veta mer? Lämna din e-postadress så hör vi av oss!

Sentor kommer lagra dina angivna personuppgifter för att tillgodose ditt berättigade intresse och dessa kommer lagras tills dess att affärsrelationen upphört. För mer information om hur Sentor hanterar personuppgifter, läs vår integritetspolicy.

Mer information
Vad är Quick Incident Management?

Quick Incident Management kallar vi Sentors tjänst som vi rekommenderar vid en misstänkt incident.  I korthet innehåller tjänsten följande:

  • En tekniker på plats för en dag som definierar omfattning av intrånget och implementerar snabba dellösningar
  • En IDS på plats för en vecka för att fånga aktiviteten på nätverket
  • En tekniker på plats för en dag för att rapportera vad som händer och som sedan tillhandahåller en plan för att begränsa och hantera incidenten samt ta bort möjligheten för att detta händer igen.
Läs mer!

Whitepaper: Nio tips för bättre incidenthantering

Vi har tagit fram ett whitepaper med 9 tips på hur man vässa sitt incidentarbete. Ni finner mer information och kan hämta detta whitepaper på länken nedan.

Läs mer!

Prenumerera på nyhetsbrevet

Vill du hålla dig uppdaterad inom IT- och informationssäkerhet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!
Anmäl dig!

Whitepapers

Sentor har tagit fram flera whitepapers som berör informationssäkerhet och compliance.

NIS-direktivet
GDPR och outsourcing
ISO 27001
Mer läsning!

Case studies

Vi har två kundcase där kunderna beskriver om sina utmaningar och hur Sentor har varit hjälp.

GDPR - Insplanet
ISO 27001 - TeamEngine
Mer läsning!

Debattinlägg i Sydsvenskan

Svenska organisationer måste ta ansvar för sin säkerhet. Det krävs inte minst nu när NIS-direktivet börjar gälla i EU, skriver Krister Hedfors.
Läs mer! (extern länk)

Vill du komma i kontakt med oss?